Inspiratie·Verhalen

Wat een prachtig genie met een vergulde fles te maken heeft

Soms wil ik gewoon iets schrijven. Want het liefst schrijf ik elke dag. Ook al is het maar 10 minuten. Of één paragraaf. Het maakt niet uit. Maar er zijn dagen dat ik het niet weet. Het grote verhaal waar ik aan werk is me te, ja, groot. Te ingewikkeld. En ik heb geen inspiratie voor iets anders.

In plaats van te denken: “Ik schrijf morgen wel weer iets…” pak ik sinds kort mijn kaarten van het Story Engine Deck erbij.* Dit keer kreeg ik de volgende schrijf-prompts:

a beautiful genius / wants to help solve the problem of / a gilded flask / but they will have to keep a promise they have been avoiding
bonus prompt: with the help of a well-loved ticket

Ik vertaalde ze naar het Nederlands:

een prachtig genie / wil helpen bij het oplossen van het probleem van / een vergulde fles / maar ze zullen een belofte moeten houden die ze hebben vermeden
bonus prompt: met behulp van een dierbaar ticket

Hoewel ik eerst ook nog eventjes dacht: “Oké, en wat ga ik hiervan maken?” heb ik mijn analytische, kritische brein geparkeerd en mezelf geopend om een verhaal binnen te laten stromen. Het was die eerste prompt waar ik het meest moeite mee had. Beautiful genius? Mezelf toestemming geven om het vooral niet al te letterlijk te nemen was wat ik nodig had 😊 Daarna ging het snel stromen. “De Gouden Fles” werd een leuk mini-verhaal. Nieuwsgierig? Het begint zo:

“Papa, wil je me helpen vandaag?” Helena kijkt haar vader wat verlegen aan. 
“Maar natuurlijk, mijn lieve dochter. Wat is het wat niet lukt?”
Helena schuifelt wat, kijkt naar haar voeten. “Ik heb beloofd dat ik een cadeau voor de moeder van Patrick zal maken. Iets moois, glimmend en bijzonder.”

Het prachtige genie? Dat is de dochter. Haar vader vindt haar namelijk mooi, en lief en slim ✨ Je vindt die prompt dus niet rechtstreeks terug in het verhaal, maar het gaf me wel een mooi startpunt. Wil je verder lezen? “De Gouden Fles” vind je hier.

Het was heerlijk om te schrijven. De kaarten gaven me een duwtje en de rest ging als vanzelf. Terwijl ik dat toch echt niet had gedacht die ochtend. Zo zie je maar weer. Soms kan ik meer dan ik denk 😉

Liefs,

Maureen

*Alle informatie vind je op https://storyenginedeck.com/. Dit bericht is niet gesponsord, ik vind de kaarten gewoon heel inspirerend en super mooi gemaakt. Maureen

Scrhijven met de prompts van het “Story Engine Deck”

Geef een reactie Reactie annuleren