Inspiratie

“Je neemt toch wel iets lekkers voor ons mee?”

Schrijfinspiratie: op de fiets naar een bakkerij die een kunstwinkel blijkt te zijn 😄

Foto van Bogdan Dada op Unsplash

“Je neemt toch wel iets lekkers voor ons mee hè Jade,” riep Sarah haar na toen ze naar buiten liep.

“Ja hoor,” riep ze terug. “Dat doe ik toch altijd!”

Snel sprong ze op de fiets om op tijd bij ‘Graffi e colori su Pietra te zijn’ om …

ik weet zeker dat er nu iets in je opkomt… dus schrijf lekker verder. Of maak er iets heel anders van 😊 blijf bij wat er in jou opkomt wanneer je naar deze foto kijkt.

Extra schrijfinspiratie met een verrassing

Wat bij mij opkwam toen ik deze foto zag, was dat ik zo nieuwsgierig was naar hoe het ruikt daar in die winkel. En toen kwam er een verrassing voor mij.

Kijk, ik had natuurlijk wel zien staan dat er bottega op dat bord staat. Maar om de een of andere reden had ik het gevoel dat dit een bakkerij was. En ergens was er het idee dat het een winkel met mooie wijnen was. Ik heb er niet over nagedacht. Het was in mijn fantasie een bakkerij. Hoe je dan niet meer goed kijkt, en gewoon verder gaat met die associatie, daar kan ik nog wel een heel aparte blog aan wijden; dat is voor een andere keer.

Een bottega dus. Toen ik dit blog ging schrijven wilde ik je extra schrijfinspiratie aanreiken door je de suggestie te doen om te schrijven over hoe het ruikt als Jade die bakkerij binnenstapt. En wat ze meeneemt voor Sarah. Terwijl ik nog eens goed naar de foto keek, voelde ik een twijfel, die ik niet kon plaatsen. Het zette me er wel toe aan om nog eens na te kijken wat een bottega echt is. Verrassing 😂 het is een kunstwinkel. Er staat namelijk Bottega d’Arte. Grappig hè? Ik heb het echt niet gezien.

Kan dit wel?

“Kan ik het dan zo nog wel als schrijfinspiratie neerzetten?” vroeg ik af.

“Ja, natuurlijk wel,” zei mijn lieve schrijvers-ik. “Het maakt uiteindelijk niet eens echt uit”. Dat klopt ook wel. Ik liet mijn twijfel los, waardoor het weer ging stromen. Wie weet gaat Jade naar die kunstwinkel, om materiaal te kopen. Of misschien wil ze een cadeau kopen voor iemand. En fietst ze langs een bakker? Toch? Of iets heel anders. Je snapt wat ik bedoel. En ik wil vooral dat jij nu lekker gaat schrijven. Dat ga ik ook doen. Ik ben inmiddels zo benieuwd naar dit verhaal.

Wat zag jij eigenlijk?

Wat zag jij eigenlijk als eerste bij deze foto? Daar ben ik wel even nieuwsgierig naar. Op Unsplash (waar deze foto vandaan komt) zag ik trouwens, dat ik niet de enige was die zich vergiste. De fotograaf geeft er deze titel aan: “Vintage bike in front of restaurant in Italy.”

“Waar staat die kunstwinkel dan?” vraag je je af. Ik zal het je vertellen. In het stadje Ostuni sulla Pietra, dat het witte stadje wordt genoemd, in Puglia in het zuiden van Italië. De winkel heet Bottega d’Arte di Croci Sisinni. Om het op te kunnen zoeken heb ik de foto eerst uitvergroot, om het bord echt goed te kunnen lezen. Toen zag ik overigens ook heel duidelijk dat er schilderijen in die winkel staan. Ik kan er nu echt om lachen. Een heel avontuur, en dat alles… door een associatie.

Veel schrijfplezier!

Liefs, Maureen 😘

Geef een reactie Reactie annuleren