Inspiratie

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie wordt het meest aangewakkerd als ik een interessante foto zie. Zo eentje als van dit huis. Ik was bezig om herfstige inspiratie op te doen – ja, ik weet het, nu ik dit schrijf is het winter… maar ja, misschien lees jij dit wél in de herfst 😊🍂🍁 – en bij deze foto kwamen er gelijk ideetjes in me op. Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen.

De inspiratie voor het verhaal: “Op een bed van herfstbladeren”

Kijk, als ik een verhaal zou willen schrijven met deze foto als inspiratie, dan denk ik aan:

  • Wie woont er in dit huis?
  • Alleen? Met wie?
  • Iemand kijkt elke dag uit het raam. Waarom?
  • Is er iemand buiten waar zij/hij naar kijkt?

En daarna kwam er nog meer naar boven:

  • Is er iemand die elke dag langs het huis komt?
  • Waarom?
  • Zien ze elkaar?
  • Wat is het verhaal achter dit huis?

Zo kun je natuurlijk nog wel even doorgaan 😉 en na een paar dagen ben ik gewoon maar eens begonnen. Dat verhaal deel ik met je in een aparte blog. Voor nu laat ik je achter met deze inspiratie. Wie weet begint het bij jou ook wel te kriebelen? Pak lekker een pen & papier en schrijf het op. Krabbel die ideetjes gewoon even ergens neer. Of… neem de tijd, ga ervoor zitten met een lekkere kop thee en schrijf. Ik ben heel benieuwd waar jouw fantasie je mee naartoe neemt. Deel je je verhaal? Als je #deverhalentuinvanmaureen gebruikt op IG of FB dan kan ik met je mee genieten.

Mocht je nog meer inspiratie willen, in mijn shop vind je onder andere de Koffer vol beginnetjes. Neem maar eens een kijkje.

Liefs 😘 van Maureen

Een gedachte over “Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Geef een reactie Reactie annuleren