Inspiratie

Schrijfsprankjes zijn visuele schrijfprompts – hoe en waarom

Persoonlijk vind ik visuele prompts (weet iemand een beter Nederlands woord daarvoor? Een ‘aanwijzing’ klinkt toch echt heel vreemd in mijn oren) heel prettig als start voor mijn dagelijkse schrijfroutine.

Ze prikkelen namelijk bijna onmiddellijk mijn verbeelding en daarom vormt een interessante foto al snel een start van een verhaal. Veel schrijvers en andere creatieve mensen hebben vaak diezelfde manier van werken, dus ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om hier leuke serie blogs te maken waarin ik de foto’s deel die tot mijn verbeelding spreken.
Photo from Unsplash by Hutomo Abrianto

Hoe gebruik je de prompts?

Nou ja, op welke manier je maar wilt natuurlijk. Mijn suggestie?

Kijk naar de foto en laat je gedachten afdwalen. Verwerk het in het project waar je al aan werkt, of gebruik het als een manier om je creatieve dag een vliegende start te geven. Om de creatieve energie te laten stromen 😊

Regels? Nee, geen regels

  • maak gewoon 15 minuten tijd vrij
  • ga uit van het eerste dat in je opkomt
  • pak je (digitale) pen & papier en dan … GA! schrijven

Geef jezelf toestemming om:

  • te schrijven zonder te bewerken
  • te schrijven wat je wilt – proza, gedicht, dialoog …
  • gewoon plezier te hebben in het verzinnen van het verhaal dat bij de foto hoort

PS je mag de foto die bij dit blog hoort ook nemen… is dit jouw ideale schrijfplek? En zo niet, hoe zou het er dan wel uitzien…?

9 gedachten over “Schrijfsprankjes zijn visuele schrijfprompts – hoe en waarom

      1. Oke. Je kan de link naar Sonja leest&schrijft vinden via de blog waar je bent geweest, rechterkant naar beneden scrollen…ik maak het je gemakkelijk https//son370.wordpress.com

Geef een reactie Reactie annuleren