Inspiratie

Zit jij ook wel eens verlegen om woorden?

Soms kun je wel een beetje variatie gebruiken wanneer je schrijft. Ik kwam op Pinterest een mooie lijst tegen van manieren om “zei ik” anders te zeggen 😊 Ik besloot om die lijst te bewerken zodat hij in het Nederlands is.

Toen ik naar die lijst keek ( je vindt ‘m hier) besefte ik dat het erom ging om te bedenken welke emotie er hoort bij wat er wordt gezegd. Het is dus niet alleen een lijst met synoniemen voor zeggen, het is een vertaling naar de emotie achter de woorden. Natuurlijk moet je niet bij elke zin een ander woord verzinnen voor ‘zei ik/hij/zij’, want dat is heel vermoeiend als lezer. Maar, zo af en toe eens stilstaan bij wat er wordt gezegd kan geen kwaad.

Misschien zijn er nog meer woorden die in je opkomen als je naar deze lijst kijkt.

Ik ben benieuwd of je er wat aan hebt. Zelf heeft het me weer even de ogen geopend om even na te denken of ik iets meer wil vertellen, of liever gezegd, wil laten zien wat er gaande is in mijn verhaal. Wat er omgaat in mijn personage. En jij?

Wat je ook doet, ik wens je in elk geval veel plezier met schrijven vandaag. Liefs van Maureen 😘

Meer inspiratie?

Geef een reactie Reactie annuleren